Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında “Bağımlı Olma Hayata Bağlan” projesinin teknik destek sözleşmesi imzalandı.
Sözleşmeyi OKA İl Koordinatörü Erdin Güden ile birlikte imzalayan Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, “Proje ile Amasya ilinde madde bağımlılığı konusunda aktif olarak eğitimlerde görev alacak madde bağımlılığı il uyuşturucu koordinasyon kurulunda yer alan alt komisyon eğitim ekibi personellerinin ve sağlıklı yaşam merkezimiz bünyesinde hizmet vermesi planlanan bağımlı danışma merkezimizde görev alacak sağlık personellerinin profesyonel eğitici eğitimi almaları sağlanacaktır” dedi.
Nergiz şu bilgileri verdi: “Bu projeyle madde bağımlılığı konusunda sunulan hizmetlerin kalitesinin artması, daha etkili ve bilimsel yöntemlerle danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin verilmesi, eğitimlerle tüm Amasya da madde bağımlılığı danışmanlık hizmetlerinin standart hale getirilmesinin sağlanması, madde kullanan, suça sürüklenen yada risk altındaki kişilerin adli olaylara katılma oranının azaltılması, ilimizde eksik olan madde kullanan yada riskli kişilerin kayıt altına alınarak madde bağımlılığı ve risk gruplarıyla alakalı dosyalama ve veri kayıtçılığı oluşturularak hizmet sunum kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır.”
Törene, Halk Sağlığı Müdürlüğü Proje Koordinatörü Dr. Beyhan Bilgici Değirmen ile Ar-Ge birimi personeli hemşire Yasemin Özdemir de katıldı.