Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi’nden gelen bir grup, Mevlana Değişim Programı kapsamında Amasya Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Marine Giorgadze, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türk Tarihi Bölümlerinden Prof. Dr. Emzar Makaredze, Doç. Dr. Nana Khakhutaishvili, Doç. Dr. Zaza Shashikadze, Türkçe okutmanı Cengiz Güzeloluk ile Turizm Bölümünden Prof. Dr. Anzor Devadze’den oluşan heyet 40 öğrenciyle birlikte geldiği Amasya Üniversitesi’nde temaslarda bulundu.
Türk tarihi ve kültürünü tanımak için Amasya’nın çok önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken heyettekiler, özellikle yüksek lisans ve doktora programları için öğrencilerini Türkiye’ye göndermek istediklerini ve iki üniversite arasındaki ilişkilerin arttırılmasını istediklerini belirttiler. Öğrenciler ise Amasya’yı görmüş olmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu Amasya’nın binlerce yıllık tarihi mirasının çok önemli olduğunu söylediler.
İki üniversite arasındaki ilişkilerin kurumsallaşması için Mevlana Değişim Programı’nın önemli bir imkan olduğunu vurgulayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da, önümüzdeki yıl geniş kapsamlı bir katılımla Türk kültürü ve Gürcistan kültürünün ortak yönlerini merkeze alan bir temayla çeşitli etkinlikler yapılabileceğini ve bu etkinliklere Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağını dile getirdi.