Amasya’da orman yangınlarına karşı ildeki kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği yapılması amacıyla protokol düzenlendi.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Amasya Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mümin Döngez, Amasya Orman İşletme Müdürü Mustafa Kotil ve diğer yetkililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Amasya Orman işletme Müdürü Mustafa Kotil, “Orman yangınlarına erken müdahale etmek doğacak yangını kontrol altına almak için çok önemlidir. Bunun için vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yaparak oluşan bir yangına en kısa süre içinde müdahalede edecek ve oluşabilecek bir zararı da en asgari şekilde sonuçlandırmış olacağız” dedi.
İl sınırları içinde oluşan orman yangınları ve yangının seyriyle ilgili sunumun yapıldığı toplantıda, orman yangınlarıyla mücadelede kurumlar arası işbirliği için kurum temsilcilerinin görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından oluşturulan protokol metni okunarak imzalandı.
“Orman yangınları ile mücadele en önemli görevlerimizdendir. Yangın ile mücadelede ALO 177 orman yangın hattının etkin bir biçimde kullanılması için vatandaşları bilgilendirmeli ve duyarlı olmasını sağlamalıyız” diyen Vali Yardımcısı Demiröz de, “Kurumlar arası işbirliği çok önemli bir unsur. İşbirliği ve desteği, mümkün olan en kısa sürede sağlamalıyız. Orman yangınlarında geçen her saniye büyük önem arz ediyor. Kurumlarımıza işbirliği için şimdiden teşekkür ederim. Yangını olmayan bir yıl geçirmemizi dilerim” şeklinde konuştu.