Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Polisgücü Spor Kulübü Başkanı İlker Kadir Erdem ve kulüp yöneticileri, ziyaret ettikleri Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’e kulüp formasını hediye ettiler.
Türk Polis Teşkilatı’nın halkla bütünleşmesi noktasında spor faaliyetleriyle ilgilenmesini ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması adına yapılan çalışmaları desteklediklerini belirten Vali Çomaktekin, Emniyet Müdürü Artunay’dan bilgi aldı.
15 Eylül 2014 tarihinde faaliyetlerine başlayan kulübün renklerinin kırmızı, siyah ve mavi olarak kararlaştırıldığını anlatan Mehmet Artunay, “Atletizm, voleybol, badminton, yüzme, masa tenisi, judo, okçuluk, bisiklet, bowling, bocce ve dart spor branşlarında ayrı ayrı antrenörlerle sözleşme imzalanarak branşlar aktif hale getirilmiş, atletizmde 41, voleybolda 26, badmintonda 31, masa tenisinde 14, judoda 59, okçulukta 6, bisiklette 11, bocce-dart da 11 ve yüzmede 33 olmak üzere toplam 232 lisanslı sporcu ile faaliyetlerimiz devam etmektedir” dedi.
Sporun önemine dikkat çeken Artunay, “Sporu her yaştan, her meslekten insanın yaşamlarını daha aktif ve daha zinde hale getirmek, gençlerimizin sporcu ahlakı ile öncelikle kendilerine, ailelerine ve vatanımıza faydalı olmalarını sağlamak, onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, maddi ve manevi yönden gelişmelerine, katkı sağlamak ve Emniyet Teşkilatı ile Amasya halkının el ele vererek ilimiz genelinde en az bin sporcu sayısına ulaşıp faaliyetlerimizi sürdürmek temel amaçlarımızdır. Yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek olan branşlarımızla alakalı tüm spor müsabaka ve faaliyetlerine katılabilmek için gerekli çalışmaları yapmaktayız” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Polisgücü Spor Kulübü Başkanı İlker Kadir Erdem, Vali Çomaktekin’e kulüp forması ve flaması takdim etti.