Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Amasya’da gelinlik ve nişan elbisesi satışına 18 yaş sınırlaması getiren gelinlik firması sahibi Nihal Atalar’ı kutladı.
Çocuk gelin olaylarına tepki olarak 18 yaşın altındaki gelin adaylarına gelinlik ve nişan elbisesi satmama kararı alan kadın girişimci Nihal Atalar’ı iş yerinde Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’ni temsilen ziyaret eden Amasya Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr, Nazan Kahraman, ‘Geline çocuk yakışır, çocuk geline gelinlik yakışmaz’ sloganıyla beğeni toplayan evli ve 3 çocuk annesi Atalar’ı tebrik edip çiçek verdi.
Dernek yönetiminin haberin ardından kendisiyle temasa geçtiğini anlatan Nazan Kahraman, “Uçan Süpürge çocuk gelinlerle ilgili çok ciddi, uzun soluklu bir proje yürütüyor. Dernek başkanı Halime hanımda yerelde bu tür çabaların görünür olmasından memnun olduğunu söyledi” diye konuştu.
Gelen müşterilerinin kimlik bilgilerini isteyerek yaş koşullarını kontrol ettiğini belirten Nihal Atalar da müşterilerinin ilgisinin arttığını söyledi.