Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle, çevreye verilen önem insana verilen önemle eşdeğerdir” dedi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Vali Çomaktekin, “Dünya nüfusundaki hızlı yükseliş, çarpık kentleşme, sanayileşme, hava, toprak, su gibi doğal kaynakların israf edilmesi gibi faktörlere bağlı olarak, oluşan çevre sorunları, tüm insanlığı tehdit eden bir boyuta ulaşmıştır. Dünyanın bizlere emanet olarak bırakıldığının farkında olarak tabiatı korumak, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin insani görevidir” diye konuştu.
“Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi için gösterilen çabanın amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Bu nedenle, çevreye verilen önem insana verilen önemle eşdeğerdir” diyen Çomaktekin, “Bu düşüncelerle daha temiz bir Amasya ve dünyada yaşayabilmek dileğiyle Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, halkımızın çevrenin korunması konusunda daha fazla duyarlılık göstermesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.