Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “1. Başkent Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası”nda dereceye giren yarışmacılar ödüllerini aldı.
Başkent’e ait yöresel yemeklerin yarıştığı “1. Başkent Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası”nda; Pursaklar, Güdül ve Haymana ilk üç dereceyi paylaşırken, dördüncülük ödülüne ise Nallıhan ile Çamlıdere layık görüldü.
3 gün boyunca süren yarışmada 12 ilçenin aşçıları bölgelerine ait birbirinden lezzetli yöresel yemekleri hem tanıtıp hem de yarıştılar.
Yarışmanın sonunda Ankara Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Gala’ya; Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Gökhan Tufan, Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Serkan Dursun ile çok sayıda yarışmacı katıldı.
-12 İLÇE YEMEKLERİNİ TANITTI
Törende kısa bir teşekkür konuşması yapan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Güven, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kıymetli eşlerinin selamlarını getirdim. Burada olmayı çok istiyorlardı ama programlarının yoğunluğundan dolayı gelemediler” dedi.
Daire Başkanı Güven, “Allah nasip ederse aynı yarışmayı daha geniş kapsamlı bir şekilde yapmayı ve ev sahipliğini de üstlenmeyi istiyoruz. Bizim bu yarışmada önceliğimiz Ankara ilçelerinin mutfağını tanıtmak. Biz o isteğimizi bir nebze karşılamış olduk. İlçelerimizi burada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.