Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki 1071 Kadın Girişimci Projesi sayesinde kendi iş yerini kurarak patronluğa adım atan kadın sayısı 61’e ulaştı.
Keçiören Belediyesi, Keçiören TOGEM ve KOSGEB’in desteğiyle hayata geçirilen 1071 projesi ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Proje kapsamında 61’inci iş yeri Ferda Şahin adlı kadın girişimci tarafından Subayevleri’nde açıldı. Terzilik ve kıyafet tasarım hizmeti verecek butiğin açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Keçiören TOGEM Başkanı Dr.Ayten Aydın, Uluslararası Sağlık Derneği Başkanı Dr.Fulya Sağlık, İLKDER Başkanı Özden Sönmez ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.
"POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ"
1071 projesinin bayrağını bir iş yerine daha dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Ak, “Ferda Hanım’a ve yanında çalışacak kişiye Cenab-ı Allah bol ve helalinden rızıklar ihsan etsin inşallah. Biz böyle iş yerlerini açtıkça gurur duyuyoruz, mutlu oluyoruz. İnşallah bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz. Proje kapsamında 1071 kadına girişimcilik eğitimi ve sertifikası verildi, aynı zamanda KOSGEB’den hem karşılıksız kredi desteği ve işlerini büyütmeyi arzu ederlerse daha fazlasını vermek üzere 100 bin liraya kadar uygun şartlarda alabilecekleri kredi imkanı var. Bu iş yerlerinin artması istihdama da katkı sağlıyor. Her iş yeri eve girecek bir aş anlamına geliyor. Hem işi hem aşı olan insanlarımızın çoğalması bizi de mutlu ediyor. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 1071’in Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde oluşturulan yalnızca hanımlara yönelik bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Ak, “Burada hanımlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Artık pozitif ayrımcılık anayasaya girmiş bir maddedir. Dolayısıyla hanımlara dönük bu pozitif ayrımcılığı biz de Keçiören Belediyesi olarak somut bir şekilde uygulamış oluyoruz” dedi.
Ayten Aydın ise, proje kapsamında 61’inci iş yerini açmaktan heyecan duyduklarını dile getirerek “Allahımıza şükürler olsun, bugünleri bizlere yaşattı. Bize desteklerinden dolayı Emine Erdoğan hanımefendiye şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli Başkanımız Mustafa Ak’a da teşekkür ediyoruz” diye konuştu. İş yeri sahibi Ferda Şahin de, açılış töreninde kendisini yalnız bırakmayan Mustafa Ak’a ve Ayten Aydın’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Ak ve protokol heyeti hep birlikte kurdele keserek iş yerini hizmete açtı.