Başkent Ankara’da 19 Mayıs’ta çifte Bayram yaşanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören Esertepe Mahallesi’nde yapılan dev park yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılacak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin ardından yarın (19 Mayıs Salı) Etlik ile Esertepe mahalleleri arasında yer alan 187 bin metrekarelik parkın açılışı için saat 18.00’da Keçiören Esertepe’de tören düzenlenecek. Parkın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte yapacak.
187 BİN METREKARELİK PARKA 6 BİN 500 BOYLU AĞAÇ DİKİLDİ
Esertepe Parkı, Etlik ile Esertepe mahalleleri arasında yer alıyor. 187 bin metrekarelik bir alanı kaplayan dev parka, 6 bin 500 adet boylu ağaç, 732 ithal ağaç, 1 milyon 900 bin adet çalı grubu dikimi gerçekleştirildi.
Park içerisinde, vatandaşların hoşça vakit geçirmeleri için birbirinden farklı aktivite alanları bulunurken, 4 farklı noktadan da parka giriş yapılabiliyor.
Ayrıca park içerisinde bazı Türk Devletleri’nin figürleri ve simgelerinin bulunduğu 4 adet meydan yer alıyor. Parka, Osmanlı Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Selçuklu Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Hun Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı ile Türkiye Cumhuriyeti Giriş Meydanı ve Kapısı ayrı bir özellik katıyor.
Park içerisinde kolay gezinti yapılması ve engelli vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla 38 yürüyen merdiven, 3 diagonel (yatay) asansör yapıldı. Ayrıca yine park içerisinde çeşitli bitki grupları ile düzenleme yapılmış Led bordürlü 1 adet aydınlatmalı Türkiye haritası da bulunuyor.
PİKNİK VE SPOR ALANLARI
Vatandaşların bütün haftanın yorgunluğunu atmak, hafta sonları ve boş vakitlerini aileleriyle ve arkadaşlarıyla birlikte geçirmeleri için ayrılan piknik alanlarında, 135 pergole oturma alanı bulunuyor. Ailelerin dinlenirken çocukların eğlenip oynayabileceği toplamda 2 bin 300 metrekare olan 4 farklı noktada yer alan çocuk oyun alanları yer alırken, gençlerin spor aktiviteleri için 1 adet mini futbol sahası, 1 adet basketbol sahası ve izleyici tribünleri,1 adet 170 metrekare kondisyon alanı, 1100 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde koşu yolu da park içerisinde yerini aldı.
Parka araçlarıyla gelen ziyaretçileri için de 640 araçlık otopark, güvenlik kameraları ve uzman güvenlik görevlileri ile kontrol haline tutulacak.
Açık alanların yanı sıra 13 bin 500 metrekarelik kapalı alana da sahip olan dev parkın içerisinde; aile yaşam merkezleri, halk eğitim merkezleri, gençlik merkezleri, kafeler, restoranlar, fast food dükkanları, butik dükkanlar, amfi tiyatro, spor merkezleri bulunuyor.