Görünümünü 3 yapraklı yoncadan alan Keçiören Belediyesi Yonca Yaşam Merkezi’nde açılan aerobik ve pilates kursu büyük ilgi gördü.
Hanımeli Lokali, Beylerbeyi Lokali ve Şehzade Gençlik Merkezi adlı üç bölümden oluşan Yonca Yaşam Merkezi’nde seminerler ve bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra farklı aktiviteler de düzenleniyor. Merkezki kurslara özellikle hanımlar büyük ilgi gösteriyor. 2014 yılında en yoğun talebi gören kurs ise aerobik ve pilates kursu oldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı kursu sırasıyla bilgisayar, İngilizce ve Kur’an kursu takip etti.
Yaz döneminin gelmesiyle formda kalmak isteyen hanımlar uzman eğitmenlerle birlikte spor yapmanın keyfini yaşadı. Kadınlar, müzikle birlikte rahat bir ortamda spor yapmalarına imkan sağladığı için Keçiören Belediye Başkanına çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
3 bölümden oluşan merkezin diğer bölümleri ve faaliyet alanları ise şöyle; Hanımeli bölümünde Keçiörenli hanımların sosyal hayatlarını renklendiren faaliyetler yer alıyor. Beylerbeyi Lokali’nden bilgi dağarcığını geliştirmek, birikimlerini dost ortamında aktarmak, kalabalıktan uzak dinlenmek ve kültürel-dini sohbetlerle manevi açıdan gelişmek isteyen beyler yararlanıyor. Ayrıca sağlık odalarında şeker, kolesterol, tansiyon ölçümlerini yaptırabiliyor, zaman zaman rehberlik ve danışma hizmetleri de alabiliyorlar. Şehzade bölümü ise düzenlediği seminerlerle de katılımcılarını hayata hazırlıyor. Merkezde masa tenisinden bilardoya, air hokeyden satranca kadar çeşitli oyunların yanı sıra güncel kitapları bulabilecekleri bir kütüphane, müzik ve enstrüman kursları, dil ve diksiyon kursları ve gençlerin çeşitli film gösterimlerini izleyecekleri bir cep sinema yer alıyor.