Avrupa’nın en uzun 3. tünel akvaryumu olma özelliğine sahip AquaVega’da dişi kartal vatoz, 12 aylık gebelik sonrası 100’er gramlık 4 yavru vatoz doğurdu.
Aylık 1 milyonu aşkın ziyaretçisiyle Nata Vega Outlet içerisinde bulunan AquaVega akvaryumda geçtiğimiz yıl veterinerler eşliğinde dev köpek balığının doğumu gerçekleşmişti. İşletme yönetiminden Murat Şimşek ve Ömürhan Yılmaz, "Önümüzdeki günlerde daha farklı sürprizlerimiz olacak" demişlerdi. Dev köpek balığından sonra beklenen sürpriz yaşandı ve dişi kartal vatoz 4 yavru vatoz doğurdu. Mevcut yerini benimsemiş olması nedeniyle doğum yapan dişi kartal vatozun yavruları doğum sonrası karantina ünitesine alındı. Birkaç güne kadar annelerinin yanına bırakılacak yavruların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Nata Vega Outlet’te yer alan dev akvaryum, yeni deniz canlılarının yanı sıra doğum yapan balıklarıyla Ankaralılar’ın büyük ilgisini görüyor. İçerisinde 12 bin deniz canlısı, 250 adet farklı sürüngen ve tuz mağarası olan AquaVega, açıldığı günden bu yana 4 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladı.