Kültürel faaliyetleriyle Ankara’daki önemli bir boşluğu dolduran Altındağ Belediyesi, düzenlediği Türk Sanat Müziği konseriyle sanatseverlere unutulmaz bir akşam sundu. Gazi Üniversitesi Konser Salonu’ndaki müzikal dinleti Faruk Cenap Erdoğan’ın sunumuyla gerçekleşti. Şefliğini Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği koro şefi Cengiz Taşkent’in yaptığı Altındağ Belediyesi TSM korosu, Hacı Arif Bey’e ait en güzel eserleri seslendirdi.
ANKARALILARA MÜZİK ZİYAFETİ
Çok sayıda Ankaralı vatandaş, konsere büyük ilgi gösterdi. Kurulduğu 2005 yılından bu yana Ankara’nın en gözde korolarından biri haline gelen Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, bu sefer Gazi Üniversitesi’nde sahne aldı. Koro Şefi Cengiz Taşkent yönetimindeki konser, 2 bölümden oluştu. Nihavend faslı, Rast eserler ve Kürdilihicazkâr eserlerin yer aldığı 1’inci bölüm izleyicilerden tam not aldı. 2’nci bölümde ise Hicaz, Uşşak, Karcığar, Hüzzam, Segâh ve Muhayyer eserler kulakların pasını sildi. Ankaralılar, Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’yla müzik tadında bir akşama daha tanıklık etti.
“GELENEKLERİMİZ, BENLİĞİMİZİN YAPI TAŞLARIDIR”
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaptığı açıklamada Türk müziğini yaşatıp geliştirmenin kendi ellerinde olduğunu vurguladı. Altındağ Belediyesi olarak Türk gelenek ve göreneklerini yeni nesillere aktarmak istediklerini söyleyen Başkan Tiryaki, bunun için var gücüyle çalıştıklarının da altını çizdi. Başkan Tiryaki, “Örf, adet ve geleneklerimiz benliğimizin temel yapı taşlarıdır. Bunlara sahip çıkmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.