Altındağlı kadınların her konuda bilinçlenmesi için yıl boyunca seminerler düzenleyen Altındağ Belediyesi, Altındağlı annelere yol gösterecek önemli bir seminere daha imza attı. Sırasıyla tüm Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde düzenlenen “Ergen çocuğumuzla nasıl iyi bir iletişim geliştirebiliriz?” konu başlıklı seminer, Altındağlı annelerden büyük ilgi gördü.
Evlilik ve Aile Terapisti Uzman Psikolog Suphi Tunç tarafından gerçekleştirilen seminere, Altındağlı anneler büyük ilgi gösterdi. Bu zamana kadar seminere katılan kadın sayısı 1500’e ulaştı. Seminere katılan tüm kadınlara Altındağ Belediyesi tarafından basılan “Anne ve Babalara El Kılavuzu” isimli kitap dağıtıldı.
DOĞRU İLETİŞİMİN YOLLARI GÖSTERİLDİ
Ergen çocuklar ile aileler arasında çıkan çatışmalara değinen ve ailelerin bu çatışmalar esnasında ergenlere nasıl davranması gerektiğini anlatan Uzman Psikolog Suphi Tunç, Altındağlı kadınlara doğru iletişimin yollarını gösterdi. Sağlıklı bir ergenlik için sağlıklı aile yapısının önemine dikkati çeken Tunç, anne, baba ve ergen ilişkisinde aile tutumlarının öneminden ve bu aile tutumlarının ergenlerde yarattığı olumsuz etkilerden bahsetti. Ergenlerle olan ilişkilerin daha sağlıklı bir biçimde yürütülmesi için yapılacakları da anlatan Tunç şunları aktardı:
“Ergen çocuklarımıza karşı destekleyici anne ve baba olmalı, destekleyici anne ve baba tutumlarını öğrenmeliyiz. Bunun için de çocuklarımızla etkili bir iletişim kurmalıyız. Genelleme ve suçlama yapmamalı, çocuğumuzla emir vererek konuşmamalı, tehdit etmemeli, bunların yerine başarılarını övmeli ve desteklemeliyiz.”
AİLELERE ÖNEMLİ UYARILAR
Ergenlik döneminde ortaya çıkan diğer önemli sorunlar ve çözüm önerilerinden de bahseden Tunç, bu dönemde özellikle dikkat edilmesi gereken uyuşturucu madde kullanımı ve intihar girişimleri hakkında ailelere önemli uyarılarda bulundu.