Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi temizlik ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yoğun ziyaretçi akınına uğraması beklenen Anıtkabir ve çevresinde kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, öncelikle Anıtkabir duvarlarında araçların egzoz gazından oluşan siyah izleri basınçlı su kullanarak ortadan kaldırdılar.
Temizlik çalışması kapsamında Anıtkabir’i çevreleyen yürüme yolunda da elle süpürme ekipleri yerleri süpürdüler, ağaçlarda kalan afiş ve ilanları söktüler, aynı zamanda Ankaralıların yürüyüş ve koşu yolu olan Anıtkabir çevresini pırıl pırıl yaparak 23 Nisan’a hazır hale getirdiler.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i çevreleyen duvarları ve kaldırımları temizleyen Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları bayrama kadar devam edecek.
-ANITKABİR VE ÇEVRESİ DÜZENLİ TEMİZLENİYOR
Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, Anıtkabir’i çevreleyen Fevzi Çakmak Bulvarı, Akdeniz Caddesi ve Gençlik Caddesi’nde düzenli temizlik programının yanı sıra milli bayramlar ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası öncesinde de kapsamlı temizlikler gerçekleştiriyor.
Konumu ve içeriği ile özel bir anlam taşıyan Anıtkabir’i Büyükşehir Belediyesi tarafından her zaman temizlik imkanları seferber edilerek özel günlere hazırladıklarını anlatan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, aynı şekilde Başkent’e özellik kazandıran tarihi anıtların da düzenli olarak temizliğinin ve ışıklandırma çalışmalarının yapıldığına dikkat çektiler.