Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Kırsal Kalkınma” çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Meyve fidanı ve yem bitkisi tohumu dağıtımının ardından Başkent’te arıcılığı teşvik etmek için sipariş edilen 10 bin arı kovanının 2 bin adedinin dağıtımı yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ilçe ziyaretlerinde “Ankara’yı arıcılığın da merkezi haline getireceğiz” sözüyle başlatılan çalışmalar, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. İlk olarak 2 bin arı kovanının çiftçilere dağıtımını yapan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanı Özgür Güven, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in talimatlarıyla başladığımız çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ankara’nın tarım ve hayvancılığın da başkenti olması için yürüttüğümüz çalışmalarımıza her geçen gün yenilerini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. 10 bin arı kovanı siparişi vermiştik. Parti parti gelen bu kovanları çiftçilerimize dağıttık” dedi.
HİÇBİR ÜCRET TALEP EDİLMİYOR
Arıcılığı teşvik etmek amaçlı başlatılan çalışmada hiçbir ücret talep edilmeden kovanların çiftçilere hibe edildiğini belirten Özgür Güven, “Çiftçilerimize kovan dağıtımı yaparken hiçbir katkı payı ve buna benzer ücret talep etmiyoruz. Bizim amacımız Ankara’da arıcılığı bir marka haline getirmek. Gelecek seneden itibaren de yine çiftçilerimizden oğul arıları satın alacağız. Böylelikle çiftçilerimiz de bu alış verişten karlı olacak” diye konuştu. İlk olarak Çamlıdere, Kazan, Nallıhan, Ayaş, Güdül, Sincan, Beypazarı, Kızılcahamam’da dağıtımı gerçekleştirilen arı kovanları, gelecek zamanlarda diğer ilçelerde çiftçilere verilecek.