Ankara Büyükşehir Belediyesi, arıcılığı geliştirmek amacıyla başlattığı arı kovanı dağıtımlarına devam ediyor. Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı, ilk etapta dağıttığı 6 bin arı kovanına ilave olarak 2 bin arı kovanı daha dağıttı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ilçe ziyaretlerinde arıcılığı geliştirmek amacıyla "Ankara’yı arıcılığın da merkezi haline getireceğiz" sözünün ardından, 10 bin arı kovanı dağıtımı hedeflendi. 6 bin boş kovanın ardından kovanları bu kez oğullu olarak üreticilerden satın alan Büyükşehir Belediyesi, yapılan kura törenleriyle, dolu kovanları, katkı paylarını ödeyen yeni üreticilere dağıttı.
Projenin ikinci etabında da 2 bin boş arı kovanı, çevre ilçelerdeki üreticilere dağıtıldı. Yine bu üreticiler, dağıtılan bu boş kovanları arılarla doldurduktan sonra, Büyükşehir Belediyesi’ne satacak, Büyükşehir de başka üreticilere katkı paylarını ödemek koşuluyla dağıtacak.
"YENİ PROJELERLE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ"
Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Şereflikoçhisar, Kazan, Kızılcahamam ve Elmadağ gibi çevre ilçelerde uygulanan projenin başarılı şekilde ilerlemesiyle, Başkent’te arıcılığın geliştirilmesi yolunda önemli adımlar atıldığını söyledi. Güven, şöyle devam etti:
"Projeye başladığımız ilk günden itibaren sürdürdüğümüz özverili çalışmaların meyvesini almaya başladık. İlk olarak ilçelerde verdiğimiz eğitimlerle, bilinçli arıcılığın nasıl yapılacağını üreticilerimize anlattık. Üreticilerimiz de dağıttığımız boş arı kovanlarını arılarla doldurup tekrar Belediyeye satarak, ekonomik kazanç elde ettiler. Daha sonra kura çekilerek yeni sahiplerine dağıtılan oğullu arı kovanlarından üretilecek ballarla, arıcılık alanında da söz sahibi olacağız. Yaptığımız bu çalışmalar, bizleri yenilerini yapmak için teşvik ediyor. Her geçen gün yeni projelerle vatandaşlarımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz. Dağıttığımız 2 bin yeni arı kovanına yenilerini eklemeye de devam edeceğiz."