Ankara Kalkınma Ajansı, 2015 yılı Sosyal Etkileşim Programı pilot uygulaması kapsamında 1 milyon TL hibe desteği sağlayacaklarını açıkladı.
Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Sosyal Etkileşim Programı’nın (SEP) uygulandığı bölgelerde bölgelerarası sosyal etkileşimin artırılması ve sosyal sermayenin geliştirilmesiyle bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı amaçlayan bir program olduğu vurgulanarak, “Bu kapsamda Sosyal Etkileşim Programı 2015 yılında 2 ajans için toplam 1 milyon TL bütçe ile pilot uygulama olarak yürürlüğe konmuştur. Programın kurumsal çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı yer almaktadır. Sosyal Etkileşim Programı’nın genel amacı; kalkınma ajanslarının hizmet verdiği bölgeler arasında sosyal etkileşimin artırılması ve sosyal sermayenin geliştirilmesidir. Bu doğrultuda SEP 2015’in özel amacı, TR51 ve TRC2 bölgeleri (Ankara, Diyarbakır-Şanlıurfa) arasında güven ilişkilerinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılması ve sosyal bağların güçlendirilmesidir” denildi.
“Program kapsamında birey ve grupların birlikte ve ortak amaçlar doğrultusunda hareket etme becerilerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir ağ ilişkilerinin geliştirilmesi, kurumsal yapıların güçlendirilmesine yönelik işbirliği, tecrübe paylaşımı ve ortaklıklar geliştirilmesi, sosyal ve ekonomik hayata katılım ve sosyal içerme konularında iyi örneklerin paylaşılması ve ortak sosyal sorumluluk kültürünün artırılması önceliklerine hizmet eden Ankara ve Diyarbakır/Şanlıurfa arasındaki kurumlar arasında geliştirilen ortaklık projelerine hibe desteği sağlanacaktır” denilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Son başvuru tarihi 29 Mayıs 2015 olan programa, kamu kurumları, yerel yönetimler ve bunların birlikleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, işçi ve işveren örgütleri, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları, okul aile birlikleri, kooperatifler, OSB, KSS ve teknoparklar başvuru yapabilir. Ankara Kalkınma Ajansı 2015 yılı Sosyal Etkileşim Programı’na ilişkin ayrıntılı açıklamaya ve başvuru rehberine, Ankara Kalkınma Ajansı’nın resmi internet sayfası olan www.ankaraka.org.tr adresinden ulaşılabilir. Öte yandan programa yönelik bilgilendirme toplantıları ilerleyen günlerde Ankara merkezde düzenlenecektir. Toplantılara ilişkin bilgilendirme yine Ajansın resmi internet sayfasından yayınlanacaktır. “