Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, ‘Her Aboneye Bir Fidan’ kampanyası kapsamında baraj havzalarına fidan dikimi gerçekleştiriyor.
Ankara’nın içme suyunun temin edildiği en büyük barajlarından biri olan Çamlıdere Barajı’nda yürütülen ağaçlandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kampanya kapsamında bölgeye 400 bin fidan dikildiğini belirten ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, “Hedefimiz Çamlıdere baraj bölgesine 800 bin fidan dikmek” dedi.
Baraj bölgesinde fidan dikimine ara vermeden devam edileceğini söyleyen Kaya, “Ağaçlandırma çalışması için 77 İş-Kur personeli istihdam edildi. Kendi kaynaklarımızla abonelerimizin adına gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarımız hız kesmeden sürecek” diye konuştu.
ABONE ADINA DİKİLEN FİDAN 1 MİLYON 800 BİNE ULAŞTI
Kaya, her abone için bir fidan dikmeyi amaçladıklarını belirterek, “Çamlıdere’ye hedefimiz 800 bin fidan dikmek. Daha önceki yıllarda baraj bölgelerinde 1 milyon 800 bin fidan yetiştirildi" dedi.
Özel üretim örümcek ekskavatör sayesinde ağaç dikiminin hızlı ve işlevsel hale getirildiğini belirten Kaya, sözlerine şöyle devam etti:
“Baraj havzalarını ağaçlandırma adına yoğun faaliyet gösterilen Çamlıdere mevkiinde diğer büyük iş makineleri haricinde bir büyük, iki küçük olmak üzere 3 adet örümcek ekskavatör de bulunuyor. Bu da fidan dikiminin hızlı ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Amacımız, Ankara’ya su sağlayan barajların çevresinde ormanlar oluşturmak."