Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı iş birliği ile düzenlenen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bahar Şenliğinde "temiz çevre" mesajı verildi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, TÜKÇEV Genel Müdürü Özcan Tektaş ile üniversite öğrencilerinin katıldığı Mustafa Ceceli konserinin ana teması "pet şişeni getir, konserde yerini al" oldu. Yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı konserde etkinlik alanına konulan 4 konteynera gençler yanlarında getirdikleri pet şişeleri attılar. Yaklaşık iki saat süren konserde 2 bin pet şişe toplandı. Geri dönüşüme gönderilecek pet şişelerle temiz çevre için geri dönüşüme destek mesajı verildi.
Çevreci kimliğiyle tanınan ve geri dönüşüm projelerine destek olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Gençlerimizin geri dönüşüme destek olması için düzenlediğimiz bu organizasyonla pet şişe gibi ambalaj atıklarının geri dönüşümde değerlendirildiğine dikkat çekmek istedik. Nüfusun hızla artmasıyla beraber kaynakları idareli kullanmak, aynı zamanda çevreye verdiği zararın önüne geçmek geri dönüşümle mümkün. Gençlerimiz bu konudaki hassasiyetlerini böylece ortaya koymuş oldular, hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
Gençler, Mustafa Ceceli’nin şarkılarına eşlik ederek gönüllerince eğlendiler.