Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bahçıvanlık Kursu’nda teorik eğitimlerini tamamlayan 1. dönem kursiyerleri sahaya indi.
Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Bahçıvanlık Kursu’nun birinci döneminde 5 günlük teorik eğitimini tamamlayan kursiyerler için uygulamalı eğitime başlandı. Çevre Bilgisi, Bitki Koruma, Budama Teknikleri, Salon Bitkileri, Bahçe Bitkileri gibi farklı konularda eğitimlerinin verildiği ilk haftanın ardından uygulamaya geçen kursiyerlere, uzman eğitmenlerce budama, ilaçlama, sulama gibi birçok konu anlatılıyor. Çevre Koruma Daire Başkanlığı’ndaki sera alanlarında verilen uygulamalı eğitim 5 gün sürecek.
3 dönem halinde düzenlenen bahçıvanlık kursu birinci dönem dersleri 30 Nisan Perşembe günü sona erecek.
“UYGULAMAYLA BİLGİLERİ PEKİŞTİRİYORUZ”
Bahçıvanlık kursu eğitimlerindeki uygulamanın öneminden bahseden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Kurslarımız sayesinde daha bilinçli ve yeşili tam anlamıyla tanıyacak olan kursiyerlerimiz, Büyükşehir Belediyesi’nin peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarını da daha kolay anlayabileceklerdir. 12 yıldır başarıyla uygulamaya devam ettiğimiz bahçıvanlık kursları bu yıl da yoğun ilgi gördü. Kursiyerlerimiz kurslar sayesinde ağacın, yeşilin ve çiçeğin daha bilinçli bir halde yetiştirilmesi ve bakımının yapılmasını öğreniyorlar. Aldıkları teorik eğitimleri pekiştirmek için uzman ekibimizle birlikte uygulama alanlarımız ve proje alanlarımızda çalışmalarını sürdürecekler” diye konuştu.