Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yönelik yardım çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. İNFAK Vakfı tarafından yaptırılan Hayır Mağazası’nın açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak gerçekleştirdi.
Kurdele keserek açılışı yapılan mağazada giyim ve çeşitli ev eşyalarının yanısıra yiyecek maddeleri de satılarak geliri Suriyeli mültecilere aktarılacak. İnfak Vakfı’nın isminin güzelliğine uygun faaliyetlerde bulunan, infak eden ve insanları da infaka özendiren bir vakıf oluşuna dikkat çeken Mustafa Ak, "Çalışmalarını destekliyoruz. Müslümanlar infak kelimesini iyi anlamalıdır. İnfak’ın anlamı geniştir. Müslüman mallarından zorunlu olarak vermesi gerekenin dışında malının iyi ve güzel olanından da gönüllülük esasına dayalı olarak da vermelidir" dedi.
Sosyal devlet kavramını devletin müşfik elini ve kimsesizlerin kimsesi olmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendiklerini belirten Başkan Ak, "Devlet her zaman vardı, ama Recep Tayyip Erdoğan göreve gelene kadar devletin müşfik elini değil, tokadını gördük. Sosyal devlet, sosyal belediyecilik çalışmalarını gereksiz bulanlar, israf diyenler de var. Ama yardıma ihtiyacı olana bizler dinimizin de gereği olarak yardım etmeliyiz. Biz kendimizi ensar, Suriyeli kardeşlerimizi de muhacir olarak görüyoruz. Suriye’de barış olana kadar bizim misafirimizdirler. İnşallah ülkelerinde barış olur. Ama barış olmaz ve ülkelerine dönmezlerse de sonsuza kadar misafirimiz ve kardeşimizdirler" diye konuştu.
Seçim vaadi olarak Suriyelileri ülkelerine geri gönderme sözü veren siyasi partilerin bulunduğunu hatırlatan Mustafa Ak, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bunlar 2 milyon Suriyeli kardeşimizi ölüme göndermek istiyorlar. Bunu söyleyen partiler inşallah hüsrana uğrayacaklardır. Yaptıkları yanlışın da farkına varırlar. Biz millet olarak her zaman dinimizin dışındakilere dahi yardım eden bir milletiz. Kardeşlerimiz bu hayırlı mağazaya bağış yapsınlar. Yaptıkları bağış sağlam yere gidiyor, merak etmesinler. Biz de sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeye özen gösteriyoruz. Ama açılan bu tarz hayırlı mağazalarla birçok kişiye kucak açabiliyoruz. Aslında diyorum ki keşke böyle mağazaları hiç açmasak, ihtiyaç sahipleri olmasa, herkes rahat yaşasa. Ama bu bir imtihan, ihtiyaç sahipleri kadar mal sahiplerinin de imtihanı. Herkes üzerine düşeni yapıp yardım etmeli. Dinimizin gereği de budur."
Başkan Mustafa Ak ayrıca, açılışa gelen Suriyeli ailelere yardım malzemelerinden oluşan paketler verdi.