Eğitime verdiği destekle bilinen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kendisinin de eğitim gördüğü Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katıldı.
Fuarın açılışında bir konuşma yapan Başkan Mesut Akgül, “Bu okuldan mezun olmakla her zaman iftihar ettim. Bu okulun bir ocak olduğunu, liderler yetiştirdiğini her zaman ifade ettim. Buranın kıymetini mezuniyetten sonra daha iyi anlayacaksınız. Milletçe bilime ve vatan sevgisine ne kadar önem verirsek başarıda ondan sonra gelir. İlçemizde bu yıl TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılan okul sayısı geçtiğimiz yıldan daha fazla. Bu da bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.
AKGÜL BÜTÜN PROJELERİ TEK TEK İNCELEDİ
Bilim fuarı açılışında konuşan Abidinpaşa Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Kökçü ise, “Okulumuz öğrencilerinin böyle bir fuara katılmış olmalarından gurur duyuyoruz. Her türlü konuda bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Başkanımız verdiği sözü yerine getirerek okulumuzun ihtiyacı olan spor salonunun temelini atıp, inşaatına başladı. İnşallah Eylül ayında da spor salonumuzun açılışını yaparız” diye konuştu.
Bilim fuarının açılışında öğrenciler hazırladıkları halk oyunları gösterilerini sundu. Konuşmaların ardından TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı gezen Akgül, öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında tek tek bilgi aldı.