Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya üzerinden okulu için yardım isteyen öğrencinin çağrısına hemen karşılık verdi.
Sincan Nefise Andiçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mustafa Tarık Gökçe, okullarının eksikliklerinin giderilmesi için Başkan Gökçek’e twit atarak yardım talebinde bulundu. Gökçe’den aldığı yardım çağrısına hemen olumlu cevap veren Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinin yetkililerini eksikliklerin tespiti için okula gönderdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, Kent Estetiği Dairesi ve Çevre Koruma Dairesi birimlerinden yetkili personel, Sincan Nefise Andiçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü İsa Hakkı Bal ile görüşerek eksikleri ve yapılabilecekleri görüştüler.
“BAŞKANIMIZIN GENÇLERE VERDİĞİ DEĞER BİZİ MUTLU ETTİ”
Büyükşehir Belediyesi yetkililerini ile makamında görüşen okul müdürü Bal, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın hemen öğrencimize yanıt vermesi, eğitime, gençlere değer verdiğinin bir göstergesi, kendileri bizi çok mutlu kıldı” dedi ve Başkan Gökçek’e ilgisi nedeniyle teşekkürlerini sundu.
Lise son sınıf öğrencisi Mustafa Tarık Gökçe de, “Çocuklara, okullara yaptığı yardımlarla aklımıza ilk olarak Başkanımız Melih Gökçek geldi ve kendisine twitter’dan mesaj gönderdim, yardım istedim” dedi.
Başkan Gökçek’in 1.5-2 dakika sonra kendisine cevap yazdığını anlatan Gökçe, kendisine bu kadar kısa sürede cevap verilmesinden çok mutlu olduğunu söyledi. Mustafa Tarık Gökçe, “Çok yakın bir şekilde ilgilendi benimle. Çok sevecen bir şekilde yaklaştı bize, kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu
Okul Müdürü ile görüşerek eksiklikleri tespit eden Büyükşehir yetkilileri ise okuldan ayrılmadan önce öğrencilere de top dağıtarak sürpriz yaptı.