Altındağlıları Çanakkale, Bursa, İstanbul, Urfa gibi tarihi zenginliğe sahip illere götüren Altındağ Belediyesi’nin kültür turları devam ediyor. Yoğun çalışma programına rağmen Bursa-Çanakkale gezisi için bir gün arayla yola çıkan iki kafile, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından uğurlandı.
Pazar sabahı Hüseyin Gazi ve Hacılar Kadın Eğitim Kültür Merkezi’ne devam eden üyelerin eşlerini uğurlayan Başkan Tiryaki, pazartesi sabahı saat 07:00’de de Mevlana ve Doğantepe Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinin eşlerine hayırlı yolculuklar diledi. Sabah erken saatlerde Başkan Tiryaki’yi karşılarında gören Altındağlı beyler, hem şaşırdı hem de mutlu oldu.
Altındağlılar, haftada iki gün 100 kişilik kafileler şeklinde Çanakkale ve Bursa’ya uğurlanıyor. Toplam 3500 kişiyi bu yıl Çanakkale ve Bursa’ya götürmeyi hedefleyen Altındağ Belediyesi, 2006 yılından kültür turlarını sürdürüyor.
“BU AZİZ TOPRAKLARI GÖRECEK OLMANIZ BİZİ DE ÇOK MUTLU EDİYOR”
Her iki gün de yolculuk öncesi kısa bir konuşma yapan Tiryaki, herkese bu gezinin manevi önemini bir kez daha hatırlattı. Çanakkale Deniz Savaşları’nın Türk Kurtuluş tarihi açısından çok büyük önemi olduğunu belirten Başkan Tiryaki “Hepimiz; doğulu da batılı da bu cephelere şehit verdi. Gidince göreceksiniz oralarda neler olduğunu, bu vatanın nasıl kurtarıldığını... Ülkemiz açısından, Kurtuluş Savaşı açısından önemi çok büyük olan bu aziz toprakları görecek olmanız bizi de çok mutlu ediyor” dedi.
“BU GEZİLER TURİSTİK DEĞİL, EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZIN BİR PARÇASIDIR”
Altındağ Belediyesi olarak pek çok yere gezi düzenlediklerini, ancak Çanakkale gezisinin çok büyük önemi olduğunu kaydeden Tiryaki, “Tarihi sadece kitaplardan okuyarak öğrenmek mümkün değil. Hem çocuklarımız hem de biz tarihimizi, yaşandığı yerleri ziyaret ederek, oraların havasını teneffüs ederek öğrenmeliyiz. Birlikte hareket edeceğiniz bu yolculukta birbirinize karşı hoşgörülü davranmanızı temenni ediyorum. Hepinize güzel anılarla geri döneceğiniz, yeni şeyler öğreneceğiniz hayırlı ve güzel bir seyahat dilerim.” diyerek kafileyi uğurladı.
Başkan Tiryaki, belediye olarak düzenledikleri hiçbir gezinin turistik olmadığını, Altındağlıların tarihsel bilincini güçlendirmek için düzenlenen kültürel geziler olduğunu, tüm organizasyonun bir yıl önceden yapıldığı için çok uygun fiyatlarla ayarlandığını da sözlerine ekledi.