Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sırasıyla Amerika ve Pakistan Büyükelçiliği’nden gelen misafirleri ağırladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen nezaket ziyaretlerinde dostluk mesajları verildi.
Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ve Amerikan Büyükelçiliği Siyasi Bölüm Diplomatı Claire Conner, Başkan Veysel Tiryaki’yi makamında ziyaret etti. Başkan Tiryaki’nin misafirperver tutumundan oldukça etkilenen yabancı misafirler, sohbet sırasında keyifli anlar yaşadı.
Başkan Tiryaki, arka arkaya görüştüğü Amerikalı ve Pakistanlı konuklara Altındağ’ın Türk Cumhuriyet tarihindeki öneminden bahsetti. Cumhuriyetin temellerinin Altındağ’da atıldığını misafirleriyle paylaşan Başkan Tiryaki, bölgenin kültürel yapısı hakkında bilgi verdi. Başkan Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak kültür elçiliği görevini üstlendiklerinin altını çizerek, “Bu mirası korumak temel görevlerimiz arasındadır” dedi.
Altındağ’da yaşanan değişim hakkında da yabancı diplomatları bilgilendiren Başkan Tiryaki, Altındağ’da fiziki değişimin yanı sıra kültürel ve zihinsel bir değişimin yaşandığına da değindi.
Çalışmalarından dolayı Başkan Tiryaki’yi tebrik eden her iki diplomat da, Altındağ’daki değişimi yakından takip ettiklerini belirttiler.