Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gümüşhane ili Musalla Vadisi Köyleri ve Torul Yalınkavak Köyü Kültür Yardımlaşma Derneği üyeleriyle buluştu.
Derneklerin Yenimahalle şubelerinde gerçekleşen buluşmaya, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcı Erhan Aras, Yenimahalle Belediyesi meclis üyesi Emre Aydın ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
GÜMÜŞHANE TORUL GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ’NÜN ATKISINI TAKTILAR
Başkan Yaşar’ı coşkulu bir şekilde karşılayan Torul Yalıkavaklılar, Yaşar’ın boynuna Gümüşhane Torul Gençlik ve Spor Kulübü’nün atkısını taktılar. Yenimahalle’de Gümüşhane kültürünü yaşatmaktan onur duyduğunu belirten Yaşar, “Ben de kendimi bir Gümüşhaneli olarak sayıyorum, çünkü Gümüşhane’den bir gelin aldık. Her zaman Gümüşhaneli esnafımıza destek olduk" dedi.
“ÜRETİCİ, ÜRETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR”
Gümüşhane’nin tarım ve hayvancılıktaki önemine dikkat çeken Yaşar, köylerde yaşanan göç sorununa da değinerek, “Köyler çok göç vermeye başladı. İnsanlar, özellikle gençler köylerinden ayrılıyorlar. Çünkü üretim düştü, hayvancılık bitti. Üretici ürettiğinin karşılığını alamıyor. Bunun sonucunda maalesef ki göç arttı. Gençler iş ümidiyle şehirlere geliyor. Ancak burada da iş bulamıyorlar. Köylerde evlerin bacaları artık tütmüyor. Türkiye bugün ekonomik olarak, demokrasi olarak ve adalet olarak zor durumdadır. Bu yüzden torunlarımıza güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsak 7 Haziran’da sandıkta bu hesaplar görülmelidir” diye konuştu.