Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesi, seçim yasağı gereği Başkent’teki afiş ve pankartları topladı.
Toplam 400 kişiden oluşan ve 37 ekibe ayrılan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, seçim yasaklarının başladığı saat olan 18.00’den itibaren seçime girecek siyasi partilerin propaganda afişlerini ve parti bayraklarını toplamaya başladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerden görevlendirilen 400 personel, Etlik Eski Garajlar bölgesinde seçim afişi temizliği için bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak’ın koordinasyonunda 37 ekibe hangi bölgelerde görev yapacağı bildirildi. Seçim yasaklarının başladığı saat olan 18.00’dan itibaren de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı gözetim ve denetimindeki ekipler, Ankara’nın tüm bölgelerine dağılarak siyasi partilerin propaganda dönemi boyunca cadde ve sokakların çeşitli noktalarına astığı bayrak, flama ve afişleri temizlemeye başladı.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ankara’nın her köşesine asılan milyonlarca afiş, bayrak ve flamayı yerinden sökmek için modern ekipmanlar kullandı. Özellikle ağaçlara ve yüksek duvarlara asılan afiş ve bayraklar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kullanılan ve yükseğe çıkabilen sepetlerdeki görevliler tarafından indirildi.