Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Bulgaristan Bölge Müftüleri ile bir araya geldi. YTB’nin en çok proje geliştirdiği ülkelerin başında Bulgaristan’ın geldiğine dikkat çeken Bülbül, müftülerin de gayretleriyle Bulgaristan’daki akraba toplulukların sorunlarını çözmede daha aktif rol alınacağını kaydetti.
Bulgaristan’da görevli Bölge müftüleri, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü YTB merkezinde ziyaret etti. Bulgaristan Başmüftü Yardımcıları ve Bölge Müftülerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik heyete konuşan YTB Başkanı Bülbül, YTB’nin çalışma alanlarından birinin diaspora olduğunu söyleyerek, “Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlarımız ve akrabalık bağlarımız dolayısıyla en çok proje geliştirdiğimiz ülkelerden Almanya ve Avusturya’nın ardından Bulgaristan geliyor” dedi.
KOPAN BAĞLAR YENİDEN GÜÇLENDİRİLMELİDİR
Başkan Bülbül, Bulgaristan’a yönelik çok fazla proje geliştirmelerine karşın, Türkiye Burslarına Bulgaristan’dan çok daha az talep geldiğine dikkat çekerek, bu talebin artması gerektiğinin altını çizdi. Müftülere, “Lütfen birlikte çalışalım” sözleriyle seslenen Bülbül, “Bugüne kadar Bulgaristan’da 22 projeyi destekledik. Bundan sonra da desteklerimiz elbette sürecektir. Ancak bizim oralarda yapacağımız çalışmalar sizlerin gayretleriyle daha ileri taşınabilir” diye konuştu. Tarihteki bağların eskisi kadar güçlü olmadığını söyleyen Bülbül, “Bugün maalesef birbirinden kopmuş vaziyetteyiz. Kopan bu bağların yeniden güçlendirilmesi gerekmektedir” sözlerine yer verdi.
PROJELERİNİZE KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ
Ziyarette konuşan Bulgaristan Başmüftü Yardımcısı Vedat Ahmed ise müftüler olarak Türkiye ile bağlarını YTB, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA sayesinde kurduklarına dikkat çekti. Bulgaristan’da yaşayan Türklerin moralini ve gücünü Türkiye’den aldığını söyleyen Ahmed, “7 bine yakın üniversite öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin sorunlarına ilişkin sizinle birlikte çalışmaya ve her zaman sizlerin projelerinize katkı sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı.