Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, seçim yasakları kapsamında yarın saat 18.00’dan itibaren siyasi partilere ait tüm afiş ve bayrakları toplayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin 400 personelden oluşan 37 ekibi Pazar gününe kadar yoğun şekilde görev yapacak.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 400 kişilik, 37 ekip ve çok sayıda temizlik ekipmanını 6 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’dan önce Etlik Eski Garajlar bölgesinde toplayacak.
Seçim yasaklarının başladığı saat olan 18.00’dan itibaren de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinasyonundaki ekipler, Ankara’nın tüm bölgelerine dağılarak siyasi partilerin propaganda dönemi boyunca cadde ve sokakların çeşitli noktalarına astığı bayrak, flama ve afişleri emniyet kuvvetlerinin nezaretinde temizlemeye başlayacak.
-GECE BOYUNCA YOĞUN ÇALIŞMA YAPILACAK
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ankara’nın her köşesine asılan milyonlarca afiş, bayrak ve flamayı yerinden sökmek için modern ekipmanlar da kullanacak.
En yoğun seçim afişlerinin bulunduğu bölgelerden işe başlayacak Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu görevde 37 pikap, 9 minibüs, 20 JCB, 16 kamyon, 7 süpürge aracı, 4 kazıcı-yükleyiciyi kullanarak Pazar günü oy kullanma saatinden önce tüm Ankara’yı seçime hazır hale getirecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, daha önce YSK kararlarına muhalif durumda olan 671 bin bez bayrak ve 31 bin 740 afişin toplandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak yarın akşam da (Cumartesi) saat 18.00’dan itibaren tüm Ankara’da seçim afişleri ve bayraklarının toplanmasına başlayacağız” diye konuştu.
Karabudak, ilçe belediyelerinin de kendi ekipleri ile görev alacağı seçim temizliği organizasyonunda, belediye ekiplerinin çalışmalarının polis nezaretinde gerçekleşeceğini kaydetti.