Büyükşehir Belediyesi, 12 Haziran’da okulların tatile girmesi ile birlikte Çankaya bölgesinde yoğun bir şekilde kaldırım yapımı gerçekleştirecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, okulların kapanması ile birlikte; Çankaya’da çok sayıda caddenin kaldırımlarını yenileme çalışmasına başlayacak. Çankaya bölgesinde özellikle Tunus Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Esat Caddesi, Libya Caddesi ve Arjantin Caddesi’nde yıpranan kaldırımların yenilenmesi çalışmalarının hız kazanacağını kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ayrıca Yıldızevler, Aşağı Öveçler, Cevizlidere, Çukurambar, Balgat, Or-An mahallelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda mahalledeki cadde ve ana bulvarlarda yoğun kaldırım çalışması gerçekleştirileceğini kaydettiler.
Ankara genelinde kaldırım ve bordür çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu yaz Çankaya bölgesinde 51 bin 950 metre kare kaldırım ve 26 bin 600 metre de bordür taşı döşeyecek.
KALDIRIMLARI YENİLENECEK CADDELER
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çankaya bölgesinde yaz aylarında kaldırım çalışmaları başlayacak bölgeleri ise şöyle sıraladılar:
“Kavaklıdere Mah.Tunus Caddesi, Yıldızevler Mah.736.Sokak, Aşağı Öveçler Mah. 2096. Sokak, Cevizlidere Mah. Cevizlidere Cad. (Tamamlama), Şehit Cengiz Karaca Mah. 393. Cad. (Eski 6. Cad.) Çukurambar Mah. 1446. Cadde, Balgat Mah. 1408. Sokak, Balgat Mah. 1409. Sokak, Balgat Mah. 1410. Sokak, Balgat Mah. 1412. Sokak, Barbaros Mah. Tunalı Hilmi Caddesi, Korkut Reis Mah. Sezenler Sokak, Kültür Mah. Libya Caddesi, 100. Yıl Mahallesi, Esat Caddesi, Or-An Mah. Ahmet Rüstem Sokak, Or-An Mah. Ali Fuat Cebesoy Sokak, Kavaklıdere Mah. Bankacı Sokak, Gaziosmanpaşa Mah. Arjantin Caddesi, Aşıkpaşa Mah. Açın Caddesi, Eti Mah. Strasburg Caddesi”
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, halen Çankaya bölgesinde Vedat Dalokay Caddesi, 1459. Cadde, 1325. Sokak, 1327. Sokak, 47. Cadde ve Yelkenli Caddesi’nde tamir, bakım, onarım ve tamamlama işlerinin devam ettiğini de kaydettiler.
SON 1,5 YILDA 300 BİN METREKARE KALDIRIM YAPILDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, son 1,5 yılda Çankaya’nın 113 ayrı cadde ve geniş sokaklarında 300 bin metrekare kaldırım, 220 bin metre de bordür döşemesi yapıldığını belirttiler.
Yetkililer, 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte sorumluluk alanı tüm Ankara il sınırlarını kapsayan Büyükşehir Belediyesi’nin ana kent merkezinde de çalışmaların aksatılmadan sürdürüldüğüne dikkat çektiler.