Ankara’nın Polatlı ilçesinde Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı sahasında, ’Engelliler Haftası’ nedeniyle 26 engelliye 1 günlüğüne temsili askerlik yaptırıldı. Yakınları, engellileri askeri elbiselerde görünce gözyaşlarını tutamadı.
Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı sahasında, Polatlı Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezi’nden gelen 26 engelli için yapılan törene Polatlı Kaymakamı M. Nedim Tunçer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Avni Angun, Polatlı Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Akdeniz, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Hayri Doğruel, askerlerle engellilerin aileleri katıldı. Törende, temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelliler adına konuşan Topçu Er Yusuf Bircan, "Tarihi, şan ve şerefle dolu kahramanlık destanları yazan asil Türk milletinin bir ferdi olarak, bugün burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Aynı değerler uğruna bizler de canımızı feda etmeye hazırız. Bunun bir ifadesi olarak sizlerin huzurunda askerlik yemini ettik" dedi. Daha sonra temsili askerlik yapan engellilerden Yusuf Bircan, engelliler adına dönem plaketini yaş kütüğe çaktı. Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Avni Angun, engelli askerliğine katılan ilk kişi olarak Yusuf Bircan’a diplomasını verdi.
Garnizon Komutanı Tuğgeneral Avni Angun ise konuşmasında, "Kısa bir süre de olsa tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin" ifadesini kullandı.
Temsili askerlik töreninde Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelliler, yanaşık düzen eğitimi alarak tribünleri selamladı. 1 günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler, tezkerelerini aldıktan sonra bu sevinçlerini aileleriyle paylaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.