Geleneksel ahşap ve sanatları, cami dekorasyonları üreten Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) kuruluşu olan KOMAŞ yeni fabrikasında törenle açıldı.
Ankara’nın Kazan ilçesi Keresteciler Sitesi’nde açılan fabrikanın açılış törenine, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, KOMAŞ Genel Müdürü Emre Demiralp, Kazan Müftüsü Halil Karagöz, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Bülent Akdoğan ve mütevelli heyet üyeleri katıldı.
Ankara Sitelerde 4 katlı bir binada kiracı olarak faaliyet gösteren KOMAŞ, artan talepler üzerine fabrikasını kuruluşunun 32’inci yıl dönümünde mülkiyeti kendisine ait Ankara’nın Kazan İlçesi Keresteciler Sanayi Sitesi’ndeki 850 metrekare kapalı alana sahip yeni yerine taşındı.
Camilerin ahşap ihtiyaçları arasında yer alan, kapı, pencere, kürsü, mimber, mihrap, rahle gibi ürünler üretiliyor. Üretimlerinde oymacılık, kündekari, sedef, kumlama, iskarpaler gibi Osmanlı ve Selçuklu Mimarisinin tüm ağaç sanatlarını uygulayan fabrikada üretilen ürünler TDV tarafından dünyanın dört bir yanına inşaatı devam eden camilere gönderiyor. Fabrikada ayrıca tarihi eserlerin restorasyonu için de bir bölüm yer almakta.
KOMAŞ Genel Müdürü Emre Demiralp “25 Mayıs 1983 yılında kurulmuş olan Türkiye Diyanet Vakfımıza hizmet ve destek için kurulmuş olan şirketimiz KOMAŞ, geleneksel ahşap sanatları ve cami dekorasyonu işletmesinin bundan sonra Kazan’da hizmet vermeye devam edecek. İşletmemizin İslam dünyasına hayırlı olsun” dedi.