Ankara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Çamkoru Doğa Okulu projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.
Çok sayıda eğitimcinin ilgi gösterdiği açılışa; Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan, Çamlıdere Belediye Başkanı H. Caner Can, Nallıhan Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Arıcı ve Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim uzmanlarından oluşan bir heyet de katıldı.
Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Proje ile Ankara’da farklı kesimlerden özel sosyal politika gerektiren çocukların eğitim, rekreasyon ve spor hizmetlerine erişimin artırılması amaçlandığı vurgulanarak "Çamlıdere’deki Çamkoru Tabiat Parkı alanında kurulan Çamkoru Doğa Okulu, Ankara’nın tüm ilçelerindeki öğrencilere tamamen ücretsiz hizmet vermek üzere oluşturulmuştur. Toplam 16 ay sürecek projenin 11. Ayı itibariyle faaliyete geçen tesis öğrenci kabul etmeye başlamıştır. Önümüzdeki yaz dönemi boyunca da öğrencilerimizin hizmetinde olacaktır" denildi.
Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Kalkınma Ajansı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ortaklığıyla planlanan proje, Ankara’nın farklı kesimlerden gelecek çocukların eğitim, rekreasyon ve spor hizmetlerine erişimlerini artırmak amacını taşıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen proje ile çocuklarımıza doğa bilincini kazandırmayı hedefliyoruz’ ifadelerini kullandı.
Çamkoru Doğa Okulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve devlet okullarında öğretim gören 6-15 yaş arasındaki öğrencilere yönelik olarak günübirlik rekreasyon aktiviteleri sunulacağı belirtilerek Uzman eğitmenler tarafından verilecek eğitimler ve aktiviteler arasında; Doğa bilinci eğitimi, Mikroskop ile preparat inceleme, Kelebek sergisi, Açık alanda rekreasyon aktiviteleri ve oyunlar, Ormanda doğa yürüyüşü, Yarışmalar, Fidan dikimi, Heykel atölyesi çalışmaları, yer alacağı kaydedildi.
Eğitim programı sabah 10 ile öğleden sonra 16 arasında çocuk ve gençlerimizin dolu dolu bir gün yaşamasını sağlamak üzere kurgulandığı ifade edilerek, “Etkinlikler çerçevesinde gençlerimize doğa sevgisi ve canlılara karşı saygı kazandırmak hedeflenmektedir. Bu yılki faaliyetlerini önümüzdeki Ekim ayına kadar sürdürecek Çamkoru Doğa Okulu, Ankara’daki tüm okulların hizmetinde olacaktır. Projeden faydalanmak isteyen öğrenci ve öğretmenlerimiz proje yetkililerine [email protected] eposta adresinden ulaşabilirler” denildi.