Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Çanakkale gezisine katılan kadınlarla bir araya geldi. Kültür gezilerinin önemini anlatan Tiryaki, “Huzurlu bir toplum istiyorsak çocuklarımızı kültürle, sanatla, edebiyatla ve müzikle buluşturmalıyız” dedi.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Beşikkaya, Çamlık, Karacaören, Hüseyin Gazi, Aydınlıkevler ve Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezleri’nden 350 kişi katıldı. Başkan Tiryaki’ye çiçek takdim eden Altındağlı kadınlar, bol bol fotoğraf çektirdi.
Başkan Tiryaki yaptığı konuşmada, kültür gezileri için ortaya atılan sokak dedikodularına kulak asılmamasını istedi. Kültür gezilerine büyük paralar harcamadıklarının altını çizen Tiryaki, sadece yerinde ve zamanında doğru adımlar attıklarını belirtti. Başkan Tiryaki, bu gezileri çok cüzi fiyatlarla düzenlediklerini ve Türkiye’de borcu bulunmayan birkaç yerel idareden biri olduklarını söyledi. Milli duyguların canlı tutulması adına bu gezileri düzenlediklerini ifade eden Tiryaki, geçen yıl 23 bin kişiyi kültür gezileriyle buluşturduklarını hatırlattı.
Tiryaki, ailelere de seslendi. Çocukların kültürel ve sanatsal faaliyetlerden uzak kalması nedeniyle kötü alışkanlıklar kazanabileceğini dile getiren Başkan Tiryaki, gençlik merkezlerinin bu doğrultuda büyük önem taşıdığını aktardı. Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocuklarımızı 20’li yaşlara kadar kültürden, sanattan, edebiyattan, müzikten, spordan uzak tutuyoruz. Bu durum büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Çocuğun karnını doyurmadan önce beynini doyurmalıyız.”
“BİZE DEĞER VEREN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR”
Altındağlı kadınlar ise kültür gezilerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hüseyin Gazi Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Arife Güler, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu imkânları bize sunmasaydı belki de Çanakkale’ye hiç gidemeyecektik. Bize değer veren bir belediye başkanımız var. Gelişimizi önemsiyor. Bizimle konuşuyor, bizi dinliyor. Bir dediğimizi iki etmiyor” dedi.
Karacaören Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Arzu Aydın da, daha önce Çanakkale’ye hiç gitmediğini söyledi. Çanakkale’nin anlatılanlardan çok daha farklı olduğunu belirten Aydın, “Duygulanmamak elde değil. Orayı yaşamak gerek. Atalarımızın ne kadar önemli işler yaptığını yerinde gördük, dinledik. Herkese çok teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.