Yenimahalle Belediyesi gelecek kuşaklara daha temiz, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sunmak için çevreci projelere hız kesmeden devam ediyor.
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile beraber projeler düzenleyen belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2007 yılından bu yana kadar sürdürdüğü Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi ile öğrencileri bilinçlendiriyor.
HEM BİLİNÇLENDİRDİ HEM EĞLENDİRDİ
Bu kez de proje kapsamında Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde “Çevki Geri Dönüşüm Yolunda” adlı tiyatro oyununu öğrencilerle buluşturan ekip, geri kazanımın önemini miniklere anlattı. Çevreci Kedi Çevki’nin maceralarıyla atıklar konusunda bilgilenen 500’e yakın öğrenci, müzikli tiyatro oyunu ile hem bilinçlendi hem eğlendi.
ÖĞRENCİLER ÇEVKİ İLE AMBALAJ ÇEŞİTLERİNİ ÖĞRENDİLER
Renkli karelere sahne olan etkinlikte ambalaj atıklarının kahramanı Çevki ile birlikte karton kutu, plastik şişe, cam şişe, kompozit kutu ve metal kutu da sahneye çıkarak, çevreci çocuklarla tek tek konuştu. Ambalaj çeşitleri ve ambalajların neden çöp olmadıkları hakkında bilgi veren oyu ile herkesin atıklar konusunda duyarlı olmasına vurgu yapıldı.