Eğitim faaliyetlerini yüzde 100 destekleyen Keçiören Belediyesi, yaz döneminde de öğrencilerin tek tercihi olmayı hedefliyor.
Keçiören Belediyesi’ne bağlı Keçiören Eğitime Destek Merkezi (KEDEM)yaz döneminde de açtığı kurslarla eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Kendisine bağlı 10 şubede 22 Haziran - 31 Temmuz arası sürecek kurslar için kayıt işlemlerine başlayan KEDEM, 10 farklı branşta açtığı kurslarla 2., 3., 4., 5., 6., 7., ve 8. sınıf öğrencilerine hizmet verecek.
Kur’an-ı Kerim, tiyatro, satranç, model uçak, Osmanlı Türkçesi, resim, el sanatları, ebru, müzik, halk oyunları gibi birbirinden farklı branşlarda açılan kurslara çocuklar büyük ilgi gösteriyor. Geçen yaz 3.000 öğrencinin faydalandığı kursların yine çok sayıda öğrencinin tercihi olacağı öngörülüyor.
Kursların yanı sıra rehberlik ve değerler eğitim çalışmasının da düzenlendiği Keçiören Eğitime Destek Merkezinde ayrıca, çocuklar için günü birlik geziler ve yarışmalar gibi eğlenceli aktiviteler de organize ediliyor.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Keçiören Eğitime Destek Merkezi’nin her yıl çok ilgi gördüğünün altını çizerek şunları söyledi; " Şu ana kadar KEDEM’lerde 85 bin öğrencimize ücretsiz eğitim verdik. Birçok farklı alanda verdiğimiz eğitimlerle hem derslerine yardımcı oluyor, hem de fikir ve kültürel hayatlarını zenginleştirerek bakış açılarının gelişmesine katkı sunuyoruz. Çocuklarımızın yaz döneminin verimli geçmesini istiyor, KEDEM’lere bekliyoruz."