Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu’nun Arena’da düzenlediği halk şenliğine katıldı.
Karanlıkları yok etmek için “Bir Işık Yak” sloganıyla gerçekleşen konsere, Yaşar’ın yanı sıra CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, CHP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Umut Erarslan, ÇHDF Genel Başkanı Cemal Emir,milletvekili adayları, meclis üyeleri, ÇHDF Kadın Konseyi, Gençlik Konseyi, Sağlık Konseyi ve çok sayıda Çorumlu vatandaş katıldı.
TÜRKÜLERLE COŞTULAR
Coşkunun bir an olsun dinmediği şenlikte Arzu Şahin, Mustafa Özarslan, Nilüfer Sarıtaş, Fatih Demirhan ve Kardeş Türküler ile kulaklarının pasını silen vatandaşlar, türküleri hep bir ağızdan söyleyerek ve halaylar çekerek sanatçılara eşlik ettiler. Tıklım tıklım dolu olan salonda adeta bir türkü şöleni yaşayan katılımcılar, doyasıya eğlendi.
“ÇORUMLU KARDEŞLERİMLE BİR ARADA OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”
Konserde ÇHDF’nin teşekkür plaketi için sahneye davet edilen Yaşar’a plaketini Köse takdim etti.
ÇHDF’ye teşekkürlerini sunan Yaşar, hemşehri derneklerinin önemini vurgulayarak, “Çorum HDF’nin düzenlemiş olduğu bu güzel etkinlikte, sizler gibi demokrat, yurtsever, çalışkan Çorumlu kardeşlerimle Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’da bir arada olmaktan onur duyuyorum.Hemşehri derneklerinin görevi hem doğduğu toprakların sorunlarıyla ilgilenmek hem de hemşehrilerinin mutlu ve acı günlerinde onların yanında olmaktır. Bu dernekler Türkiye’nin birliğine beraberliğine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına çok büyük katkılar sağlıyor. Doğduğumuz toprakları, geleneklerimizi unutmayacağız. Ancak doyduğumuz, yaşadığımız topraklara Başkentimize de hep beraber sahip çıkacağız. Ben elimden gelen tüm hizmeti siz vatandaşlarımız için yapıyorum. Ne söz verdiysem hepsini fazlasıyla gerçekleştirdim. Daha güzel, daha yeşil, insanların yaşamaktan mutluluk duyduğu bir Yenimahalle için daima çok çalışmaya devam edeceğim” dedi.