Türkiye’nin en yaşlı Vosvocusu, Volvocuların duayeni 91 yaşındaki Niyazi Kalfa Türkiye turu öncesi Yenimahalle Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi’ne kazandırılan Vosvos Parkı’nı gezdi.Kalfa, Ankara Volswagen Fun Clup başkanı Olgun Şensoy ile Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras’ı da makamında ziyaret ederek, belediye ve Ankara Volkswagen Fun Clup işbirliğinde yapılan ortak etkinlikler için teşekkür etti.
VOSVOSCU NİYAZİ DEDE YOLLARDA
1924 yılında Zonguldak’ta doğan, 63 yıllık evli, 2 çocuk babası ve 4 torun sahibi Niyazi Dede, 1969 model Volkswagen’i ile yine yollara düştü. Kalfa için 1946 yılında yaşında başlayan vosvos serüveni, Türkiye turuyla devam ediyor. Türkiye’deki tüm ören yerlerini karış karış gezen Kalfa, 46 yılda 450 bin kilometre yol yaptı. Seyahatlerinde kendisini hiç yalnız bırakmayan eşiyle 30 yıl birlikte yolculuk yaptığını belirten Kalfa, eşinin dizlerindeki rahatsızlık nedeniyle 16 yıldır yalnız başına turlarına devam ettiğini söyledi.
Aynı zamanda Ankara Volkswagen Fun Clup üyesi olan Niyazi Dedenin ilk durağı Eskişehir olacak. Eskişehir üzerinden Çanakkale’ye geçecek olan Kalfa, Haziran ayında Ordu’da yapılacak olan 13’üncü Uluslararası Vosvos Festivali’ne katılacak.
ARAS’A PARK TEŞEKKÜRÜ
Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras’ı ziyaret eden Niyazi Kalfa, Belediye tarafından yaptırılıp Ankara Volkswagen Fun Clup üyelerinin etkinliklerine ev sahipliği yapan park için Aras’a teşekkür etti. Kalfa bu davranışın örnek teşkil etmesini temenni ettiğini de ifade etti.
Kalfayı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erhan Aras ise “ Wolsvagen tutkunlarının duayeni Niyazi Amca’nın ziyareti bizleri çok memnun etti. Türkiye turu öncesi yaptığı bu nazik ziyaretten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bizler Belediye olarak sivil toplum örgütlerinin, derneklerin her zaman yanındayız ve öyle olmaya da devam edeceğiz. Niyazi Amcaya Türkiye turunda hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.