Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin hürriyet aşkının en büyük ifadesi olduğunu bildirdi. Başkan Duruay, “İstiklal Marşımız, milli vicdanların direnişinin ve vatan sevgisinin dirilişinin simgesidir” dedi.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. Yıldönümünde büyük düşünür, milli şair, Mehmet Akif Ersoy’u yayımladığı mesajla anan Başkan Duruay, “Türkiye yokluk içindeyken, sırtında paltosu yokken kazandığı İstiklal Marşı ödülünü almayan, yangınların ortasında bir millet; milleti için yüreği yanan bi adam, Aziz Türk milletinin yüreklerdeki imanını coşturan, her kelimesiyle zulme ve adaletsizliğe baş kaldıran milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle yad ediyorum” ifadesini kullandı.
“TÜRK’ÜN EN KALICI MESAJIDIR”
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, mesajında şunları kaydetti:
“İstiklal Marşımız, aziz Türk milletinin geleceğine ilişkin olarak verilen en kalıcı mesajın adıdır. Okunduğu her çağa ayrı ayrı mesajlar veren, yaşayan son Türk evladının kalbi durana kadar canlılığını ve tazeliğini muhafaza edecek olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümünde de yine aynı heyecanı yaşıyoruz.
İstiklal Marşımız, tarihte esarete düşmeyen Türk milletinin boyunduruk altına alma girişimlerine karşı; milli vicdanların direnişinin ve vatan sevgisinin dirilişinin simgesidir.
Ömrünü milletinin istiklaline adayan, 41 mısralık destanını 48 saatlik bir sürede Türk Milletine kazandırmış, yüreklerdeki imanı coşturan ve zulme en düzgün kafiyelerle baş kaldıran Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a müteşekkiriz. Şairlik vasfından öte birçok ilmi hıfzetmiş büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u bu yıldönümü vesilesiyle bir kere daha rahmetle anıyorum.”