Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Cibuti Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Cibuti’nin Ankara Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi’i ziyaret ederek, Türkiye ile Cibuti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri görüştü. Atasoy, "Türk iş dünyası olarak Türkiye ile Cibuti arasındaki ekonomik, ticari ilişkilerimizi çok önemsiyoruz. Cibuti Cumhuriyeti. Afrika devletleri arasında hızla gelişen ülkeler arasındadır. Türkiye sanayicileri, yatırımcıları, iş kadınları, iş adamları olarak Cibuti Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ithalatın, ihracatın, ekonominin güçlenmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.
Büyükelçi Abdillahi ise, "Cibuti Cumhuriyei ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ekonomik, ticari, siyasi ve kültürel anlamda çok güçlü bağlara sahibiz. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu kuruluşunun yapmış olduğu ulusal ve uluslararası çalışmaları, toplantıları ve organizasyonları takip ediyoruz. İnanıyorum ki Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu kuruluşunun katkılarıyla Türk yatırımcıların, iş adamlarının, iş kadınlarının Cibuti Cumhuriyeti’ne yapacağı yatırımlarla Cibuti Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti ilişkilerimiz daha da güçlenecektir" diye konuştu.
Atasoy’un önümüzdeki günlerde Türkiye-Cibuti arasındaki ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Cibuti Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.