9 Mayıs’ta gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da yeniden Elektrik Malzeme Satıcıları ve İşadamları Derneği (EMSİAD) Yönetim Kurulu başkanlığına seçilen Ahmet Soylu, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilk ziyareti Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a yaptı. Ziyarette Soylu, Yaşar’a derneğin onur üyesi rozetini de taktı.
Yenimahalle Belediyesi’nin derneklerine her zaman destek verdiğini hatırlatan Soylu, “Sizinle bir gönül bağımız var. Desteklerinizi hep hissettik. Bundan dolayı ilk ziyareti de size gerçekleştirmek istedik” dedi.
2004’te kurulan EMSİAD’ın tüm Türkiye’nin derneği olma yolunda ilerlediğini kaydeden Soylu, yeni yönetim kurulu üyelerini Yaşar’a tanıttı.
“ÖRGÜTLÜ TOPLUM GÜÇLÜ TOPLUMDUR”
Yaşar ise EMSİAD’ın onur üyesi olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, yeni yönetime başarı dileklerini iletti. Örgütlenmenin önemine dikkat çeken Yaşar, “Örgütlü toplum olursa demokrasi rayına oturur. Ülkenin geleceği için daha sağlıklı adımlar atılır. Sizler ne kadar güçlü olursanız Türkiye ekonomisi de o kadar güçlü olur. Keşke bütün sektörlerin sizin gibi güçlü dernekleri olsa. İnşallah hem mesleğinize hem de ülkemize hayırlı işler yaparsınız” diye konuştu.
Sivil toplum örgütlerinin eleştirmekten çekinmemesi gerektiğine de vurgu yapan Yaşar, “STK’ların yanlışa karşı dik durması, doğruyu alkışlaması gerekir. İşte o zaman demokrasi daha da güçlenir” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda Soylu, Yaşar’a derneklerine desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.