Ali Gültekin Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel ürünler yine engelli öğrenciler ve ailelerine destek amacıyla satışa sunuldu.
120 öğrencinin eğitim gördüğü okulda Toplumsal Uyum ve Becerileri dersi kapsamında üretilen birbirinden özel el emeği ürünler doğru eğitimle neler yapılabileceğini en güzel şekilde gösteriyor. Kermesin açılışında konuşma yapan Okul Müdürü Arif Erdoğan engelli bireylerin yaşamlarını sürdürmeleri konusunda çeşitli engellerle karşılaştığını bu engellerin ise doğru yaklaşımlarla kolayca aşılabileceğini dile getirdi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Bir çok okul programına katılıyorum ama bu program gerçekten çok özel ve anlamlı. Engelli bireyler bütün toplumun evlatlarıdır. Yakın zamana kadar bu bireylerin farkında bile değildik. Eğitimden sosyal hayata kadar bir çok konuda yapılan düzenlemelerle birlikte hem engeller kaldırılıyor hem de bu bireylerin neler yapabileceği gözler önüne seriliyor” dedi.
GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Akgül özel eğitim veren okulların açılması ve sayılarının artırılması konusunda çalışmalar yaptığını dile getirdi. Kermes açılışında özel eğitim öğrencileri şarkılar ve türküler eşliğinde gönüllerince eğlendi. Akgül öğrencilerin yaptığı resim, tasarım, el işi örgüler, ahşap boyama ürünleri yakından inceledi. Kermes açılışında Okul Müdürü Arif Erdoğan okula verdiği destekten dolayı Mamak Belediyesi Ak Parti Gurup Başkan Vekili Faruk Gültekin’e plaket takdim etti.