Ünlü sanatçı, yazar ve mütefekkir Münib Engin Noyan, Gönül Vakfı’nın düzenlediği “Kur’an’ı Anlamak ve Yaşamak” konulu konferansta Kuran’ı yaşamayı ve Kuran’la yaşamayı anlattı.
Mamak Belediyesi’nin ev sahipliğinde Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programda sanatçı ve yazar Münib Engin Noyan’ın verdiği konferans, salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından büyük ilgiyle izlendi. Vakıf Başkanı Mehmet Emin Genç’in slayt eşliğinde vakfın faaliyetlerini aktarmasının ardından Gönül Vakfı Kurucu Başkanı olan Akgül, yaptığı hayırlı işlerden dolayı Noyan’a Yılın Gönül Eri ödülünü takdim etti. Münib Engin Noyan gibi önemli isimleri Mamak’ta ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Akgül, “Değerli hocamıza çok teşekkür eder, ilçemize her zaman bekleriz” dedi.
Salonu dolduran Mamaklılara seslenen Noyan, Kuran merkezli hayat çağrısı yaptı. “Kur’an’ı Anlamak ve Yaşamak” konulu konferans başlığının aslında çok şeyi ifade ettiğini belirten Noyan, “Bugün hayatını bir şekilde idame ettirebilen herkes Kuran’ı anlamaya yetecek kadar akıl ve fikir sahibidir” ifadesini kullandı.
Söyleşide sık sık seyirciyle temas kuran Noyan, herkesi Kur’an’ı anlamaya davet etti. Kuran’ın özellikle anlamı üzerinde duran Noyan, şunları kaydetti:
“Her şeyi öğreniyoruz, her bir şeye vakit ayırabiliyoruz. Neden Kuran’ı anlamıyla birlikte öğrenmeyelim ki. Hayatımızın kurallarını belirleyen ve yol gösteren kutsal vahyin, mübarek sözlerin anlamını bilmeli değil miyiz?”
Konferansa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İHH Ankara Başkanı Hanefi Sinan, Kardelen Derneği Başkanı Şükrü Can, Eğitimci Yazar Ali Akar ve çok sayıda vatandaş katıldı.