Resmi nikahsız olarak yaşayan 4 çifti törenle evlendiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Nuray-Mustafa Bilgiç çiftinin evlilik cüzdanını torunlarına verdi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı uzmanlarının yaptığı saha çalışmaları ve hane ziyaretleri sırasında “resmi nikâhsız” olarak yaşadıkları belirlenen 4 çift için Keçiören Kaymakamlığı’nda nikah töreni düzenlendi. Bugüne kadar ekonomik imkânsızlık ve sosyo-kültürel nedenlerden dolayı resmi nikâhı bulunmayan 4 çift, vakıf uzmanlarının danışmanlığında evlilik birliğini gerçekleştirmeye adımını attı. Nikah töreninde çiftler ilk defa resmi nikaha kavuşmanın heyecanını yaşarken, onların bu mutlu günlerine çocukları ve torunlarının da tanıklık etmesi ilginç bir görüntü oluşturdu.
GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYORUZ
Mutlu çiftlerin nikahını Belediye Başkanı Mustafa Ak kıyarken, eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil,İlçe Emniyet Müdürü Cihat Şerolar ve Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da evlenen çiftlerin nikah şahidi oldu. Tören sırasında kısa bir konuşma yapan Mustafa Ak, "Keçiören’de geleneksel hale gelen toplu nikah törenleri için çalışmalarını başarıyla sürdüren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teşekkür ediyorum. Hayırlı bir iş yapıyorlar, devamını diliyorum. Bugün nikahlarını kıydığımız çiftlerimize de Cenab-ı Allah iki cihan saadeti nasip etsin inşallah" mesajını verdi. Kaymakam Dirim ise, çiftlerin nikahlarını kıyan Başkan Ak’a verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, "Geleneği devam ettiriyoruz.. Çeşitli sorunlar sebebiyle resmi nikahlarını yapamayan çiftlerimizin nikahlarını kıyıyoruz. Nikahlarını kıydığımız çiftlerimizin çocukları da anne babalarının mutluluğuna şahit oluyorlar. Mutlulukları devam etsin diliyorum" diye konuştu.
BİZ DE Mİ NİKAH AKDİMİZİ YENİLESEK?
İlginç görüntülerin yaşandığı toplu nikah töreninde Başkan Ak, Firdevs Şahin-Ayhan Özdemir çiftinin evlilik cüzdanını çocuklarına, Nuray-Mustafa Bilgiç çiftinin evlilik cüzdanını ise torunlarına verdi. Başkan Ak, birisi 8 aylık, diğerleri 9 ve 11 yaşlarında üç erkek torunu olan Mustafa Bilgiç’e "Nikah için biraz gecikmişsin, ama biz nikah akitlerini yeniliyor diyelim" esprisini yaptı. Başkan Ak’ın daha sonra Kaymakam Dirim’e dönerek "Biz de mi nikah akdimizi yenilesek Kaymakam Bey?" demesi salondakileri gülümsetti.