Gölbaşı Belediyesi ve Türkiye Doğal Yaşam Derneği, ortaklaşa Dünya Temizlik Günü programı düzenliyor.
Düzenlenecek olan Dünya Temizlik Günü programı ile Mogan Gölü çevresinde okullardan ve kurumlardan gönüllü katılımcılar temizlik yapacaklar. Ayrıca Ankara Dalış Akademisi üyeleri gölde dalış yaparak, göl dibinde temizlik yapacaklar. Program 9 Mayıs Cumartesi günü saat 14.30’da Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılış konuşmaları ile başlayacak ve saat 12.00’de temizlik takımları oluşturularak Mogan Gölü çevresinde temizlik kampanyası yapılacak. Etkinlikler, saat 14.30’da çöp adam etkinliği, 15.30’da eğlence ve folklor gösterisi ve yarışmalar ile devam edecek.
Düzenlenen programa Özel Arı Okulları, Ankara Dalış Akademisi, Keçiören Belediyesi Gönüllü Akademisi, Yeni Turan İlkokulu, Plevne ilköğretim Okulu ve Ted Koleji katılarak destek verecekler.
"Esas olan temizlemek değil, kirletmemektir" diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Dünya Temizlik Günü nedeniyle düzenlediğimiz etkinliğe tüm halkımız davetlidir. Amacımız farkındalık yaratmaktır" ifadelerini kullandı.