Nata Vega Outlet, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte gerçekleştirdiği proje kapsamında, Hakkari il ve ilçelerinden gelen öğrencileri, Ankara’da önemli eğitim, eğlence alanlarından biri olan dev akvaryumda ağırladı.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilileri, Hakkari bölgesinde çocuk nüfusunun çok fazla olduğunu, en büyük problemin bu çocukların sosyal hayata entegrasyonlarında yaşandığını belirterek bölgeden Ankara’ya çocuk getirerek bahse konu projeyi planladılar. Proje doğrultusunda hayatlarında ilk kez Hakkari sınırlarından uzaklaşan çocuklara Nata Vega Outlet kucak açarak, Aqua Vega Akvaryumda, öğrencilerin zihinlerinde yer edecek hatıralar yaşattı. Nata Vega Outlet bünyesinde bulunan Avrupa’nın en uzun 3. tünel akvaryumu olan dev akvaryumda balıklar ile fotoğraf çektirmek için adeta yarışa giren minik kalpler, köpekbalıkları karşısında heyecanlarını gizlemekten kendilerini alıkoyamadılar. Akvaryum gezisinden sonra Adrenalin Dünyası’nın vahşi doğası ile tanışan öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Etkinlik kapsamında 8-10 yaş arası 54 öğrenci program sonunda çekilen toplu fotoğraf ile bu anı ölümsüzleştirdiler
Nata Vega Outlet Alışveriş Merkezi Müdürü Tahir Çelik yaptığı açıklamada, "Sosyal sorumluluk stratejisine uygun projelere Nata Vega Outlet olarak açıldığımız günden bu yana desteklemeye devam ettik ve bundan sonra da başta eğitim, spor, kültür, sanat, eğlence alanlarındaki projeler olmak üzere bu tür projelere katkı sağlamaya devam edeceğiz. Özellikle bu proje, imkanların yetersizliğinin çocukların mutlu olmasına engel olamayacağının önemli bir kanıtıdır" dedi.