Gölbaşı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Hallaçlı Kültür Merkezi’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.
Hallaçlı Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “İnsan nefesi girmeyen binaların taş yığınından farkı yoktur. Onun için sadece düğün, cenaze için değil, her gün her vesile bu merkezlerimizi kullanalım” dedi.
Kültür merkezinin açılışı dolayısıyla Hallaçlılı vatandaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Fatih Duruay, daha sonra şunları söyledi:
“DURMADAN YORULMADAN HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”
“Durmadan, yorulmadan hizmetlerimize devam ediyoruz. Merkez ve köyden mahalleye dönüşen beldelerimizde sıkıntıları 5 sene de çalışarak çözeceğiz. Kültür merkezimizin yapımında emeği geçen belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Ben kültür merkezlerinin sadece düğünlerde ve cenazelerde kullanılmasına karşıyım. Bu kültür merkezlerimizde bacılarımıza, amcalarımıza, genç kardeşlerimize ne dilekleri varsa biz onlara ona göre kurs açalım. Bu kültür merkezlerimizin içine insan nefesi girsin, ayda bir kere kullanmayalım. Kur’an kursu açalım onlara burada çay ikramında bulunalım, gençlerimiz ne kursu istiyorsa açalım, bu kültür merkezlerini boş bırakmayalım. ”
Bu arada açılış konuşmalarının ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile törene katılanlar hep birlikte kültür merkezinin açılış kurdelesini kestiler. Açılışa, Başbakan Danışmanı ve AK Parti Milletvekili adayı Ertan Aydın, CHP Ankara milletvekili adayı Emre Doğan, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Ali Güven, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ümit Atak ile belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Davetlilere daha sonra yeni kültür merkezinde yemek ikram edildi.