Ankara Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri’ne üye kadınlar, gerçekleştirdiklerini birbirinden farklı sosyal ve kültürel etkinliğin yanı sıra Türkiye’nin önemli merkezlerine de geziler düzenliyorlar. Başkentli kadınlar tarafından gerçekleştirilen gezilerin bu kez durağı Çanakkale Şehitliği ile Bursa’nın tarihi yerleri oldu.
Başkentli kadınların sosyal, kültürel ve sportif buluşma adresi Hanım Lokalleri, belli aralıklarla Türkiye’nin farklı yörelerine geziler düzenliyor. Emekli olduktan sonra evde oturmaktan sıkılan, günün koşuşturmasından uzaklaşıp rahatlamak isteyen, yeni dostlar edinmeyi arzu eden kadınların üye oldukları lokaller tarafından düzenlenen geziler sayesinde de kadınlar stres atıyor, yeni yerler keşfediyor, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Düzenledikleri bir programla Çanakkale Zaferi’ni kutlayan ve şehitler için anma etkinlikleri düzenleyen Hanım Lokali üyeleri, hemen arkasından da tarihi zaferin yaşandığı toprakları ziyaret etti. Rehber eşliğinde 2 otobüsle 80 kişilik bir grup halinde tarihi bir yolculuğa çıkan Hanım Lokalleri üyesi kadınlar, gezinin Çanakkale durağında duygusal anlar yaşadı. Eğlenceli geçen yolculuğun ardından tarihi mekanlarda savaşın zorlu koşullarına tanıklık eden kadınlar, Atatürk ve şehitler için bol bol dua etti.
Çanakkale’nin ardından Bursa’nın sahil ilçelerinden Mudanya ve Trilye’ye geçen bayanlar, gezilerinde Bursa’nın bölgelerini ziyaret ettiler.