Ankara’nın Kazan ilçesinde Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan 5 yatırımın açılışı yapıldı.
Kazan Kaplıcası ve halk hamamı ile çocuklar için trafik eğitim alanı, Sosyal Hizmet Merkezi, Saray Mahallesi Kültür Merkezi ve Belediye Saray Ek Hizmet Binası törenle açıldı. Açılışa TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sosyal Hizmet İl Müdürü Selim Çelenk,19. Dönem Ankara Milletvekili Hamdi Eriş, AK Parti Milletvekilleri Adayları Aydın Ünal ve Adem Ceylan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılıştan açılışa koşturan davetlilerle birlikte Kazanlılar da hareketli bir gün yaşadı. İlk olarak maliyeti 2,5 milyon liraya mal olan sosyal hizmet merkezi açılışında bir araya gelen davetliler daha sonra yine 1,6 milyon liraya mal olan belediye kaplıcası ve kent hamamı açılışına geçti. Kaplıca açılışı ile birlikte Kazan hamamına kavuşmuş oldu. Açılışı yapılan diğer bir yatırım ise trafik eğitim merkezi oldu. 7 Bin metrekare alan üzerine 350 bin liraya mal olan ve sinyalizasyon sistemleriyle donatılmış alanda çocuklar akülü arabalarla trafik eğitimlerini uygulamalı olarak öğrenme şansına sahip oldu. Davetliler son olarak Saray Kültür Merkezi ve Kazan Belediyesi Saray Ek Hizmet Binası açılışına katıldı.
2014 yerel seçimlerin ardından başlanılan ve bir yıl içerisinde tamamlanan yatırımların toplam maliyeti yaklaşık 5 milyon lirayı buldu. Kazan Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarını kullanarak tamamladığı yatırımlarla bu yıl içerisinde açılan 14’üncü yatırım olarak halkın hizmetine sundu. Açılışa hazır ancak seçim yasakları nedeniyle seçimlerin ardından açılışı yapılacak yatırımlar ise gün sayıyor. Açılışı yapılan son 5 hizmetle birlikte Kazan’ın kazanmış olduğu yatırım miktarı toplamı 100 milyon lirayı geçtiği öğrenildi.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, “İki temel güç vardır bir adalet gücü. İkincisi fiziki güç. Devlet gücünün adaletle birleşmesi halinde muhteşem medeniyetler doğar ve dünya kendiliğinden sizlere tabi olur. Henüz talep devletinden arz devletine dönüşebilmiş değiliz. Arz devletinde halk talepleri bile olmasa da doğrudan takip eden tahkik eden hükme bağlayan ve teslim eden devlettir. Bu anlamda Türk paradigması henüz dönüşümünün onda bir seviyesinde bile yapabilmiş değildir. Ben lokman kardeşimi Kazan’ın bir nimeti Kazan’a tanınmış bir lütuf olarak kabul ediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, “Kazan Türkiye’nin dört bir tarafından büyük göçler almaktadır. Göçlerin çıkarmış olduğu problemleri en düzgün şekilde aşan ilçemiz Kazan’dır. Eskiden bir yıl içinde bir tesis açılırdı. Onunla siyasetçiler iki yıl öğünüp dururlardı. Bugün Kazan’da bir günde 5 tesis açılıyor. 10 yıl öncesine kadar bir tane resmi binası yoktu. Bugün Kazan’ın tesis noktasında neredeyse bir sıkıntısı kalmadı. Bunun iyi analiz edilmesi lazım ve belediye başkanına hakkını vermek lazım” dedi.
Kazan Kaymakamı Murat Duru, “Devletimiz ve hükümetimiz demokratik laik sosyal hukuk devletinin içeriğini gerçekten içini ziyadesiyle dolduruyor. Bundan dolayı bütün yetkililerimizi kutluyoruz. Kazan ilçemiz başken Ankara’nın yıldızı parlayan ilçesidir. Alt yapısı sosyal kültürel eğitim ve sportif donatıları ile kentleşmiş sanayisi ve turizmi gelişmekte olan şirin bir ilçemizdir” şeklinde konuştu.
İlk günkü heyecanla aynı tempoyla koşturmaya devam etiklerini belirten Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Kazan için sadece bugün 5 tane açılış yaptık. Toplamda son 3 ay içersinde 14. açılışımız oldu. Önümüzdeki süreçte 15 milyon ve 30 milyon lira değerindeki yatırımlarımızın açılışını yapacağız. Biz çalışıyoruz. Milletimizden aldığımız emaneti en iyi şekilde taşımanın mücadelesini veriyoruz” dedi.
Yeni Türkiye’ye Yeni Kazan söylemi ile çalıştıklarını ifade eden Ertürk, “En son açtığımız Trafik Eğitim Alanımızda çocuklarımıza trafik kurallarını polis eşliğinde ve uygulamalı olarak öğreteceğiz. Belki terörde kaybettiğimiz çok fazla canımızı biz bir yılda trafik kazalarına kurban ediyoruz. Dikkatsizlik, hatalı solama, alkollü araba kullanma ve eğitimsizlikten birçok canlar yok oluyor. Artık bunun eğitiminin yapılması lazım. Küçük yaşta çocuklarımızın minik arabaları ile beraber ışıklı levhaları, derslikleri ile beraber bir kampüs içersinde trafik eğitim alanında hayata hazırlayacağız” diye konuştu.