Anneler Günü Kazan’da düzenlenen 2 etkinlikle kutlandı. Hamdiye Ünlü İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı ilk programda minikler okudukları şiirlerle, söyledikleri şarkılarla ve oynadıkları oyunlarla hep annelerine olan sevgilerini dile getirdi. Belediye tarafından düzenlenen ikinci etkinlikte ise manken öğrenciler "Kınalı Gelin Defilesiyle" podyuma bir kez de anneler için çıktı.
Öğrencilerin hazırladığı programın "Çocuklarıyla övünen anneler" bölümünde Kaymakam Murat Duru’nun annesiyle önceden yapılan röportajlın sinevizyonda gösterilmesi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Kaymakam Murat Duru Niğde’de yaşayan annesini ekranda görünce gözyaşlarına hakim olamadı ve öğrencilerin bu sürprizi Kaymakam Duru’yu ağlattı.
Belediyenin hazırladığı programda ise Ankara Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından Kınalı Gelin Koleksiyonu Kazanlı annelerle buluştu. Kına kıyafetlerinden oluşan ve öğrencilerin el emeği göz nuru kostümler ve takılar büyük beğeni topladı. Sahne şovuna dönen defilede mini bir Kına Gecesi Seremonisi ve dans gösterisi de yer aldı.
Kazanlılarla yapılan ve anne konulu röportajların yer aldığı sinevizyon gösterisiyle renklenen gecenin sonunda sahneye çıkan hanımlar Halk Müziği Sanatçısı Şerife Çalıkıran’ın türküleriyle coştu, oyun havaları ve halaylarla doyasıya eğlendi.